WOS
Archief

Tennis: Bertens en De Bakker naar hoofdtoernooien

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor het WTA-toernooi in Hobart. Thiemo de Bakker behaalde dezelfde prestatie in Auckland.

Bertens, de nummer acht van de plaatsingslijst in de kwalificaties, won in de derde en laatste ronde van de kwalificaties van Veronica Cepede Royg uit Paraguay. Het werd 7-5 en 6-1 voor de speelster uit Wateringen. Bertens plaatst zich voor de tweede week op rij voor het hoofdtoernooi van een WTA-toernooi. In Auckland verloor ze als qualifier in de eerste ronde van Barbora Strycova. In het hoofdtoernooi treft Bertens de als vijfde geplaatste Madison Brengle uit de Verenigde Staten. De 25-jarige Amerikaanse is de nummer veertig op de wereldranglijst.

Thiemo de Bakker haalde het hoofdtoernooi in Auckland door Mate Pavic in drie sets te verslaan, 4-6, 6-2 en 6-3. De Bakker was de nummer vier van de plaatsingslijst in de kwalificaties. In het hoofdtoernooi stuit de Westlander op Albert Ramos-Vinolas. De Bakker staat voor het eerst sinds april vorig jaar in het hoofdschema van een ATP-toernooi. Hij haalde toen als qualifier het hoofdtoernooi in Barcelona.