Archief

Westlandse Klaasje Meijer in de nieuwe K3

Zangeres Klaasje Meijer uit 's-Gravenzande maakt deel uit van de nieuwe K3. Dat was vrijdagavond de niet onverwachte uitkomst van de finale van de Belgisch/Nederlandse tv-competitie 'K3 zoekt K3'. Klaasje moest afrekenen met de andere blonde kandidate, de eveneens uit ons land afkomstige Jindra van Schaijk.

Het kijkerspubliek en de jury konden kiezen uit acht trio's die konden worden gevormd uit de zes finalistes. In elke samenstelling diende een blonde, een zwart- en een roodharige deelneemster te zitten.

De naam van Klaasje - die haar eerste podiumervaringen opdeed op ISW Gasthuislaan - werd tijdens de uitzending vaak genoemd als favoriet van de geïnterviewden. Dat gold onder anderen voor Simon (van Nick & Simon), Patty Brard, Winston Post en ook voor K3-lid Josje Huisman. De voorkeur van het Belgische publiek tekende zich al direct na de halve finale af en is de afgelopen week telkens bevestigd.

Klaasje komt in de nieuwe K3 met Marthe en Hanne, beiden afkomstig uit België. De 20-jarige 's-Gravenzandse gaat samen met die twee meisjes binnenkort mee op de afscheidstoernee van de huidige K3 in Nederland en België. In de voorverkoop zijn al meer dan 215.000 kaarten verkocht. De dwarsfluitleerlingen van de Lierse harmonie Liora zullen naar een nieuwe lerares moeten omkijken.