Archief

Oorzaak 'asbestbrand' Wateringen blijft onduidelijk

Het wordt waarschijnlijk nooit meer duidelijk wat de oorzaak is geweest van de zeer grote brand begin dit jaar in Wateringen. Dat zei gebiedsofficier Boersma van het Openbaar Ministerie (OM) woensdagavond in een commissievergadering van Westland. Het OM heeft op de brandlocatie uitgebreid onderzoek gedaan. Maar door de intense hitte van de brand is al het bewijsmateriaal vernietigd.

"Een enkele getuige zei dat er een hennepkwekerij in het pand was, maar dat kunnen wij niet meer achterhalen", aldus Boersma. Niet alleen het vuur heeft veel sporen gewist, ook rupsvoertuigen die werden ingezet in de dagen na de brand, hebben veel bewijsmateriaal vernietigd. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak geseponeerd.

Bij de brand dinsdag 13 januari kwam asbest vrij. Die asbest kwam terecht in de woonwijk tussen de Ambachtsweg en het sportcomplex van VELO. Er wordt nog steeds asbest gevonden onder dakpannen. Een aantal bewoners uit de 'asbestwijk' heeft kritiek op de manier waarop de gemeente Westland met de brand is omgegaan.