Archief

Saneren asbest in Wateringen duurt nog maanden

Het gaat nog maanden duren voordat de saneringswerkzaamheden in de 'asbestwijk' in Wateringen zijn afgerond. Dat zegt een van de betrokken aannemers tegen de WOS. In de Prins Bernhardstraat zijn de dakpannen van de huizen geweest om asbest te verwijderen. En er werd asbest gevonden, ter grootte van een 2 euromunt.

Asbestsaneerder Marco Kesselaar is verbaasd over de hoeveelheid asbest die nog gevonden wordt onder de dakpannen. Aan de Ambachtsweg iets verderop zijn nog steeds mannen in witte pakken te zien. Zij zijn de tuintjes asbestvrij aan het maken, daarna volgen de daken.

De postbode die dagelijks zijn ronde doet in de wijk kan maar niet begrijpen dat het zo lang duurt. "Ik zie hier elke week mensen rijden die iets met asbest te maken hebben. Vorige week vond een controleur asbest op straat, het is nog steeds niet gedaan".

Bewoners maken zich zorgen over de verzekeraars. Zeven verzekeraars zijn betrokken bij de vergoeding van de saneringswerkzaamheden voor de omwonenden, maar zij keren niet allemaal geld uit. Burgemeester Van der Tak oefent ondertussen druk uit op Nationale Nederlanden.

Categorieen:
Wateringen Algemeen