Archief

Maandag gesprek met Midden-Delfland over statushouders

Burgerplatform StatushoudersMD gaat maandag met de gemeente Midden-Delfland in gesprek over het huisvesten van statushouders. Dat is te lezen op de Facebookpagina van de groep. De groep wil met het gesprek inzicht krijgen in alle opties en afwegingen die zijn gemaakt in het dossier.

"Wij willen een kritische blik laten horen en komen tot goed uitgedachte alternatieven vanuit de bewoners", valt op de website van het platform te lezen. Het huisvesten van statushouders in de Kreekzone bij Den Hoorn staat wat StatushoudersMD betreft absoluut nog niet vast.

Woensdagavond werd in De Hoornbloem in Den Hoorn een informatiebijeenkomst gehouden over statushouders in Midden-Delfland. Er waren zowel voor- als tegenstanders, al lieten de tegenstanders zich veel meer horen. Aan het begin van de bijeenkomst heerste een gespannen sfeer.

StatushoudersMD heeft een rijtje punten opgesomd die ze maandag willen bespreken. Een van de zaken is het gespreid huisvesten van statushouders, of anders helemaal niet. Ook moet het voorstel voor de Kreekzone worden heroverwogen.