Archief

Maximaal 50 statushouders naar Den Hoorn

Er komen maximaal 50 statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) naar Den Hoorn. Dat zei burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland woensdagavond bij het begin van een informatiebijeenkomst in zalencentrum De Hoornbloem. Aanvankelijk was door de gemeente meegedeeld dat het om 75 tot 100 statushouders zou gaan.

Er zijn honderden belangstellenden op de bijeenkomst afgekomen. Behalve veel politie waren er tal van beveiligers aanwezig in en bij De Hoornbloem. De bijeenkomst begon rumoerig door een spreker die bleef schreeuwen zonder dat er een microfoon in de buurt was. Hij kreeg een laatste waarschuwing.

Onder de aanwezigen waren veel tegenstanders van de komst van statushouders naar de locatie in de Kreekzone. Er werd ook veel gevraagd om spreiding over de andere kernen van Midden-Delfland. Daarentegen waren er ook bezoekers die aanboden om de statushouders te helpen met onder meer taalles. Dit ontlokte boe-geroep bij tegenstanders.

Wethouder De Goede is bereid om in gesprek te gaan met de bewonersgroep 'StatushoudersMD' over vormen van huisvesting en over meerdere locaties binnen de gemeente. De huisvesting van statushouders komt komende dinsdagavond opnieuw aan de orde in de gemeenteraad van Midden-Delfland. Alle belangstellenden zijn daar weer welkom.

Overigens had de politie vooral personeel ingezet in de woonwijk bij de Kreekzone. Dit om te voorkomen dat inbrekers eventueel misbruik konden maken van de afwezigheid van nogal wat bewoners vanwege de bijeenkomst in De Hoornbloem.