Archief

Omwonenden Kreekzone tekenen massaal petitie

Een omwonende van de Kreekzone in Den Hoorn is dinsdagochtend een petitie gestart over het plan van de gemeente Midden-Delfland om daar tijdelijk asielzoekers met een verblijfsvergunning te huisvesten. Doelstelling van de petitie is, dat de omwonenden worden betrokken in de afwegingen. In een paar uur tijd waren er al honderden reacties.

Met haar petitie reageert initiatiefneemster Daisy Moerman op de brief die maandagavond bij de omwonenden is bezorgd. "Op de manier waarop de brief is opgesteld, krijg ik het idee dat iedereen blij is met dit idee. Ik wil hiermee aangeven dat ik twijfels heb en wil graag dat ze alle kanten bekijken en niet alleen de voor de gemeente positieve kant", aldus Moerman.

Zij hoopt op constructieve bijdragen en stelt: "Lieve mensen laten we proberen respectvol naar elkaar te zijn, ook in onze reacties. Iedereen mag er zijn (zwart, wit, rood, geel of paars), maar het zal wel fijn zijn als de gemeente weet hoe de inwoners hierover denken."

De petitie is 's morgens kort na half acht op internet verschenen. Om 15.00 uur hadden al ruim 560 mensen hun steun betuigd.