Archief

Dijksma: 'toekomst voor jonge boeren in Midden-Delfland'

Jongeren die later boer willen worden, moeten dat vooral doen. Dat was de boodschap van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) toen zij maandag een bezoek bracht aan Midden-Delfland. "Boeren zijn van groot belang voor ons voedselsysteem. Zij verdienen een toekomst".

Het bezoek van de staatssecretaris was een goedmakertje, omdat ze eind vorig jaar op het laatste moment afzegde voor een bijeenkomst over stad en land in de gemeente. De staatssecretaris kreeg een rondleiding op de boerderij van de familie Van Leeuwen en sprak over de toekomst van agrarisch Midden-Delfland.

Corné van Leeuwen is een jonge boer en ook hij is optimistisch over de toekomst. "Door verbreding van het bedrijf kun je je staande houden in dit gebied. Maar het mooiste is natuurlijk, als je puur als boer op je eigen benen staat". De boerderij kan onder meer gebruikt worden voor het vieren van verjaardagen.

De staatssecretaris is bezorgd over het mestoverschot. "Dat moet beter worden hergebruikt, al moeten daar in Brussel nog wat potjes voor gebroken worden. Je moet het beter verwerken". Van Leeuwen ziet daarin geen probleem. "Het land heeft mest nodig om te blijven groeien".