Archief

Dijksma in debat over Midden-Delfland

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Landbouw brengt maandagavond 1 december een bezoek aan Midden-Delfland. Dat vertelde Marja van Bijsterveldt, voorzitter van de Midden-Delfland Vereniging, donderdagmorgen op WOS Radio. Haar vereniging heeft Dijksma uitgenodigd.

Het bezoek vindt plaats bij Op Hodenpijl in Schipluiden. Er vindt onder meer een debat plaats over het belang van Midden-Delfland in het stedelijk gebied. Doel van de avond is om Dijksma kennis te laten maken met de gemeente.

"Het valt ons heel erg op, dat veel bewindslieden zich bemoeien met Midden-Delfland", aldus Van Bijsterveldt, zelf oud-minister. "Minister Schultz legt er wegen aan en van het minister van Economische Zaken willen ze windmolens neerzetten in onze gemeente. We willen graag dat de vrouw die verantwoordelijk is voor de agrarische sector, Midden-Delfland heel goed leert kennen."

Van Bijsterveldt liet verder weten, dat ook burgemeesters Van Aartsen van Den Haag en Aboutaleb van Rotterdam een bezoek aan het gebied brengen. Dat gebeurt volgend jaar. Zij noemden Midden-Delfland onlangs hun 'Central Park'.