Archief

Verbinding Kristalweg-Dijkshoornseweg niet volledig dicht

De verbinding tussen de Kristalweg in Delft en de Dijkshoornseweg in Den Hoorn gaat toch niet volledig dicht. Er zou een zogenoemde 'dichte autoknip' in de weg komen, maar nu blijkt het toch te gaan om een zogenoemde 'selectieve knip'.

Ongeveer 3.000 inwoners van het aan Den Hoorn grenzende deel van Delft krijgen de mogelijkheid om via kentekenherkenning toch de Dijkshoornseweg op te gaan. Andersom is het voor inwoners van Den Hoorn niet mogelijk om via de Kristalweg naar Delft te rijden.

Een inspreekster vroeg dinsdagavond aandacht voor de situatie. Volgens haar zou dit leiden tot een grote toename van het verkeer op de Dijkshoornseweg en het centrum van Den Hoorn. Dat zou tevens leiden tot een onveiligere verkeerssituatie op de Dijkshoornseweg, waar de maximumsnelheid nu al vaak wordt overschreden en waar, volgens de inspreekster, regelmatig geen voorrang wordt verleend aan verkeer van rechts.

De uitwerking van de plannen blijkt al langer bekend te zijn, maar meerdere raadsleden meldden dat zij hiervan niet volledig op de hoogte waren. De 'knip' komt in oktober als bespreekstuk op de raadsagenda.

Categorieen:
Algemeen