Archief

CDA: 'Asielzoekers tijdelijk in leegstaande gebouwen'

De lokale CDA-fractie in Westland heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd om een tijdelijke oplossing te zoeken voor het opvangen van asielzoekers. De lokale partij stelt voor om hen voorlopig op te vangen in leegstaande schoolgebouwen, gemeentepanden en verzorgingshuizen.

Gemeentes hebben vanuit het Rijk een taakstelling gekregen om zogenoemde statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) op te vangen. Westland heeft daarbij een achterstand opgelopen. Het CDA wil, zoals ook staatssecretaris Dijkhoff heeft gevraagd, de verantwoordelijkheid pakken.

De partij stelt behalve de opvang in leegstaande maatschappelijke gebouwen ook voor om tijdelijke noodvoorzieningen te plaatsen. Te denken valt in dat geval aan bijvoorbeeld containerwoningen. Op die manier wordt de lokale woningmarkt niet verstoord.

Ook Progressief Westland wil vluchtelingen in leegstaande gebouwen opvangen. GemeenteBelang Westland riep eerder deze week al op om het aantal te huisvesten statushouders volgend jaar te beperken tot 95. Dat is evenveel als de taakstelling in 2014.

Categorieen:
WestlandAlgemeen