Archief

Eerste patïent overgebracht naar nieuwe ziekenhuis

Vanmorgen om 6.00 uur is de eerste patiënt uit het Renier de Graaf ziekenhuis overgebracht naar het nieuwe gebouw. Iedere twee minuten zal vandaag een patiënt de oversteek maken naar het moderne ziekenhuis. Het ziekenhuis in Delft, waar bijna iedere regiogenoot wel eens mee te maken heeft gehad, gaat van twee gebouwen naar een gebouw. De gebouwen 'Hippolyt' en 'Bethel' voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd.

Via een tentengang kwam de eerste patiënt het nieuwe gebouw in, waar ze bloemen kreeg van de directie. Per patiënt gaan verpleegkundigen van de eigen afdeling mee en er blijft altijd iemand achter bij de patiënt. Het ziekenhuis benadrukt dat de zorg in het ziekenhuis gewoon doorgaat. Er gaan mensen dood en er zullen kinderen geboren worden.

Het is nu dus de vraag wanneer het eerste kindje in het nieuwe gebouw wordt geboren. Het Renier de Graaf gasthuis kan vandaag spoedgevallen opnemen, maar ambulancediensten is gevraagd om zoveel mogelijk uit te wijken naar andere ziekenhuizen.

Categorieen:
Algemeen