Archief

Wisselende reacties op ontwerpen gemeentehuis Westland

Nadat 's middags ambtenaren en raadsleden het ontwerp van het nieuwe Westlandse gemeentehuis gepresenteerd kregen, was het maandagavond de beurt aan geïnteresseerde burgers. Over het algemeen werd positief gereageerd op de uitstraling van de twee panden. Wel zijn er zorgen over het aantal parkeerplaatsen en overlast door bouwwerkzaamheden.

Na afloop van de presentatie in de grote zaal van Westlandtheater De Naald, stonden in de foyer maquettes opgesteld van de twee gebouwen, die van de Tiendweg (ambtenaren) en de Verdilaan (publieks- en bestuurscentrum). Vooral het vele glaswerk in de nieuwe panden sprak bezoekers aan. Wel leeft de indruk dat er veel te weinig parkeerplaatsen zijn. "Het hele Westland moet daar naartoe komen, dus er komt veel volk met de auto", zegt een Heulse bezoeker.

In de gebouwen zijn contouren van tuinbouwkassen te zien. "Ik ben onder de indruk", aldus een bezoeker uit Naaldwijk. "Er is wel weinig parkeergelegenheid", vervolgt hij. Ook een voormalig gemeenteambtenaar kwam even kijken. "Ik heb 19 jaar hier aan de Stokdijkkade gewerkt en ik vind het een prachtig iets voor de medewerkers".

Ook kwam een omwonende van het nieuw te bouwen gemeentehuis aan de Tiendweg kijken bij de presentatie. "Ik ben vooral benieuwd hoe er gebouwd gaat worden. Onze huizen zijn van begin van jaren '60 en hebben door de sloop van het Westland College behoorlijk te lijden gehad".