Archief

Maasdelta start met voorbereidingen sloop

Woningcorporatie Maasdelta start dinsdag 1 september met de voorbereiding van de sloopwerkzaamheden van de flatgebouwen aan de Guido Gezellestraat en de G.A. Brederolaan in de wijk Sluispolder-West in Maassluis. Dat kan nu omdat voor alle bewoners een nieuwe woning is gevonden.

Het sloopterrein wordt ingericht en afgezet met hekken. Gas-, water-, en elektriciteitsbedrijven verwijderen dan ook alle aansluitingen uit de slooppanden. Een aantal leidingen in de directe omgeving wordt eveneens omgelegd, wat soms voor wat verkeershinder kan zorgen.

In oktober start het sloopbedrijf met de sanering van asbesthoudende onderdelen aan de binnen- en buitenzijde van de gebouwen. Daarnaast verwijdert de aannemer her te gebruiken materialen, zoals hout en dakbedekking.

Eind november begint dan echt de grove sloop. De verwachting is dat men tegen begin februari klaar is met slopen. Op de locatie komen uiteindelijk 36 nieuwe eengezinswoningen en appartementen en ook basisschool Het Spectrum krijgt er een plekje inclusief een sportzaal.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen