Archief

Goede loting Bertens in kwalificaties US Open

Kiki Bertens heeft het goed getroffen in de eerste ronde van het kwalficatietoernooi voor de US Open. De tennisster uit Wateringen start tegen Robin Anderson. De Amerikaanse is de nummer 416 van de wereld, Bertens staat 307 plaatsen hoger. Als de Westlandse tot de tweede kwalificatieronde komt, treft zij landgenote Lesley Kerkhove (WTA-216) of de Chinese Xinyun Han (WTA-165).

Thiemo de Bakker heeft een iets lastigere loting. Hij neemt het in de eerste kwalificatieronde op tegen de Rus Evgeny Donskoy. De twee ontlopen elkaar nauwelijks op de wereldranglijst; de 's-Gravenzander staat 147e, Donskoy staat op plek 138. De winnaar neemt het op tegen Uladzimir Ignatik uit Wit-Rusland (ATP-202) of de Taiwanees Jason Jung (ATP-223).

Het kwalificatietoernooi in New York begint dinsdag om 17.00 uur (Nederlandse tijd). De Bakker is op zijn baan als vijfde aan de beurt, Bertens moet wachten tot woensdag voor zij in actie komt. De spelers moeten drie rondes overleven om in het hoofdtoernooi terecht te komen.