Archief

Veel glas in nieuwe gemeentehuis

Veel glas, dat kenmerkt de ontwerpen van architectenbureau Cepezed voor het nieuwe publieks- en bestuurscentrum van de gemeente Westland en het kantoorgebouw voor de gemeenteambtenaren. Maandagmiddag werd de overeenkomst tussen gemeente en bouwconsortium De Groene Schakel getekend en de ontwerpen bekend gemaakt.

Het publieks- en bestuurscentrum komt aan de Naaldwijkse Verdilaan, de ambtenaren worden aan de Tiendweg gehuisvest. De gebouwen moeten half 2017 in gebruik worden genomen. Maandagavond kan het publiek de ontwerpen bekijken in Theater De Naald, vanaf 19.30 uur.

Op beide gemeentehuizen worden zonnepanelen aangebracht, in totaal circa 800. De inrichting van de werkruimtes worden identiek, zodat er geen jaloezie hoeft te ontstaan tussen de ambtenaren die werken aan de Tiendweg (straks met ingang aan de Laan van de Glazen Stad) en die aan de Verdilaan. Het publieks- en bestuurscentrum krijgt 130 werkplekken, in het kantoorgebouw komen er bijna 400.

De Groene Schakel bestaat uit Volker Wessels Bouw en Vastgoedontwikkeling Participatie, bouwbedrijf Boele en Van Eesteren, architectenbureau Cepezed, Draaijer en Partners, PCH Integrated Facility Management & Services. De Groene Schakel werkt samen met een aantal Westlandse partijen: Priva, Schwagermann en Elektravon.