Archief

Maassluise klant van minderjarige prostituee voor de rechter

Acht klanten van een minderjarige prostituee moeten vandaag voor de rechter verschijnen. Onder de verdachten bevindt zich een man uit Maassluis. De mannen zijn tussen de 25 en 54 jaar oud. In deze zaak is sprake van een minderjarig meisje dat als 18-jarige werd aangeboden. In werkelijkheid was ze 16 jaar. Door haar vriend, in feite een loverboy, en drie vrienden van hem werd het meisje via sekssites aangeboden.

Het meisje ontving tijdens twee weekenden klanten in een kelderbox van een woning in Schiedam. De zaak kwam aan het licht toen de vriend zich meldde bij de politie. Hij zou in gewetensnood zijn gekomen. De rechtszaak vertoont grote overeenkomsten met de Valkenburgse zedenzaak. Toen vervolgde het OM 25 mannen die in een hotel in Valkenburg seks hadden met een 16-jarig meisje.

Volgens het Openbaar Ministerie is de uitspraak van de rechter in Rotterdam van groot belang, meldt de NOS. Eerder dit jaar kondigde het OM aan mannen die minderjarige prostituees bezoeken harder te zullen aanpakken. Volgens het OM is er in dit soort gevallen sprake van mensenhandel.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen