Archief

Delphinium meest belovende product van tentoonstelling

De Delphinium 'Kissi PonPom' van Kwekerij Westendorp uit Klijndijk heeft op de Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk de VGB Award voor meest belovende product gewonnen. Het was voor het eerst dat op de tentoonstelling een handelskeuring werd gehouden. Dezelfde kwekerij won ook de prijs voor het kwalitatief beste product op de tentoonstelling: de Helleborus 'Anna's Red'.

Dit jaar is er een recordaantal van 461 inzendingen in de tentoonstelling verwerkt (vorige record was 455 in 2009) en zijn er in totaal twintig keuringsprijzen uitgereikt. Zes daarvan werden gsponsord door een groothandelaar.

De eerste prijs voor Hydrangea, gesponsord door FleuraMetz, ging naar Kwekerij Duynveld uit 's-Gravenzande. Kwekerij Westendorp won bij de categorie Overige snijbloemen, gesponsord door W.K.Heyl jr.

De eerste prijs voor Lisianthus, gesponsord door H. Star Bloemengroothandel, was voor Fa. Gebr. v.d. Lugt uit 's-Gravenzande. B & G de Mooij sponsorde de eerste prijs voor Celosia, gewonnen door Mts van Velden-Seuneke uit 's-Gravenzande.

Bij Dahlia, sponsor Bloemenexport en -groothandel P. van Dam en Zn, ging de winst naar Bart van Gerwen uit Veldhoven. De eerste prijs voor Delphinium, de themabloem gesponsord door Hamifleurs, was voor N.G. Wigchert uit Noordwijkerhout. Alle keuringsuitslagen zijn terug te vinden op www.nzbt.nl.