Archief

Veilig maken kerktrappen kost 40.000 euro

Het veilig maken van de trappen in de toren van de Groote Kerk van Maassluis gaat waarschijnlijk 40.000 euro kosten. Dat zegt wethouder David van der Houwen tegenover de Maassluise Courant de Schakel. Maar het College van Kerkrentmeesters heeft dat bedrag niet beschikbaar, zelfs niet tien procent ervan.

Philip Noordam van het College van Kerkrentmeesters laat weten dat hij nog niets af weet van het in de krant genoemde bedrag. Een overeenkomst uit 1972 tussen de gemeente en het College van Kerkrentmeesters bepaalt dat de gemeente 90 procent van de onderhoudskosten moet betalen.

Zo zou er dus nog maar 4.000 euro voor rekening van het College van Kerkrentmeesters komen. Noordam: "Ik kan wel zeggen dat we ook dat niet hebben."

Intussen is de kerktoren al vijf maanden gesloten voor publiek. Alleen beiaardiers kunnen de toren nog op voor het bespelen van de kerkklokken.

Hoe de zaak precies opgelost wordt, is nog onduidelijk. Wethouder Van der Houwen hoopt in oktober met een voorstel te kunnen komen, zo tekent De Schakel op.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen