Archief

'Sleutelrol Westlanders in provinciale hennepzaak'

Drie Westlanders en een vrouw uit Alphen aan den Rijn gelden als hoofdverdachten in een omvangrijke hennepzaak, zo meldt Omroep West. Dit bleek donderdag tijdens een zogeheten pro-formazitting bij de Haagse rechtbank.

De Westlanders en de Alphense zouden betrokken zijn bij het telen van hennep op meerdere plekken in Zuid-Holland. De vrouw wordt ook verdacht van het witwassen van 32.000 euro aan crimineel geld.

Volgens het Openbaar Ministerie zouden de vier samen met nog een vijfde handlanger, een Nederlander die in Duitsland woont, de spil zijn in een criminele organisatie die tot doel had om geld te verdienen met hennepteelt. De politie trof in panden in onder meer Den Haag, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Pijnacker, Sassenheim hennep en apparatuur voor de teelt ervan aan.

Hoeveel hennepplanten, -stekken en -toppen er zijn gevonden, is onduidelijk. Maar volgens de officier van justitie gaat het om grotere hoeveelheden dan die doorgaans worden aangetroffen bij een 'huis-tuin-en-keuken kwekerij bij iemand op zolder'.

Categorieen:
Algemeen