Archief

Bootongeluk bij Ter Heijde bleek veel groter dan gedacht

Het ongeluk van woensdagmiddag met een kustwachtvaartuig voor de kust van Ter Heijde leek in eerste instantie veel kleiner dan achteraf zou blijken. Dat zegt een woordvoerder van de KNRM tegen de WOS.

De KNRM van Ter Heijde werd de zee opgestuurd na een melding van 'medical assistance'. Dat betekent dat er doorgaans één persoon van boord gehaald moet worden voor vervoer naar het vasteland. Uiteindelijk zijn er vijf personen vanwege hun toestand van boord gehaald.

Nadat de KNRM aan boord was gegaan en de gewonde op een brancard gelegd had, kwamen andere opvarenden met een tweede strompelende gewonde aanzetten. Drie andere gewonden werden ook van boord gehaald, omdat ze geestelijk 'in de war waren', aldus de KNRM.

Wat er precies is gebeurd, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Bekend is dat een bijboot van het kustwachtvaartuig uit Zuid-Amerika kapseisde, waarschijnlijk doordat een kabel brak. In die boot zaten zes personen. In totaal waren ruim dertig opvarenden aanwezig op het kustwachtvaartuig. Het is niet bekend hoe het nu met de gewonden gaat.

Categorieen:
MonsterAlgemeen