Archief

Raadsleden Westland onderweg naar Sail

Een groot aantal raadsleden van de gemeente Westland is vertrokken naar IJmuiden voor het evenement Sail Amsterdam. De raadsleden varen mee op de mijnenveger Naaldwijk PW809. Om 8.00 uur werd verzameld bij het oude Rabopand aan de Verdilaan, waar de bus naar Noord-Holland vertrok.

De Naaldwijk PW809 is inmiddels uit de beroepsvaart genomen, maar wordt nog wel ingezet voor feesten en partijen. "Wij staan op varend erfgoed, dat vind ik toch wel leuk", liet D66-raadslid Maxim van Ooijen vanmorgen weten.

Nadat de raadsleden in IJmuiden zijn opgestapt, gaan ze om 10.00 uur door de sluis. Dat kan wel twee uur duren. Onderweg naar eindbestemming Amsterdam wordt aan boord geluncht. De fractie van Westland Verstandig liet eerder al weten niet blij te zijn dat gemeenschapsgeld wordt ingezet "voor dit soort feestelijke uitjes". Zij zitten ook niet in de bus. Van alle andere fracties zijn minimaal twee raadsleden aanwezig. Ook burgemeester Van der Tak en de wethouders Weverling en De Goeij zitten in de groep.