Archief

Vragen over 'discriminatie bij huurprijzen Arcade'

LPF Westland heeft vragen gesteld over woningcorporatie Arcade, die volgens de partij zou discrimineren bij het vaststellen van huurprijzen in het Westland. De fractie is benaderd door een inwoonster van 's-Gravenzande. Zij kwam na het vergelijken van meerdere woningen in dezelfde straat tot de conclusie dat Arcade verschillende huurprijzen rekent voor huizen met exact hetzelfde woningwaarderingspunten.

De partij kan niet anders dan concluderen dat Arcade voor asielzoekers een lagere huurprijs rekent dan bij andere huurders. Volgens de LPF hebben medewerkers van Arcade gezegd dat over de vaststelling van huurprijzen van asielzoekers beleidsafspraken zijn gemaakt.

LPF Westland wil nu van het college weten of het bekend is met de werkwijze van Arcade. Ook wil de partij weten of het college het ermee eens is dat een corporatie geen onderscheid mag maken bij het vaststellen van de huurprijs op basis van afkomst van de huurders. Verder vraagt de partij zich af of de andere twee corporaties dezelfde werkwijze hanteren.