Archief

'Politie niet blij met inbraakbeelden op internet'

Het plaatsen van beelden van een beveiligingscamera op internet waarop een inbreker is te zien, is voor de politie en het Openbaar Ministerie een doorn in het oog. Afgelopen zondag deed kwekerij Piet Vijverberg uit Monster dat. "Hier zijn we niet heel enthousiast over", zegt politiewoordvoerder Cor Spruijt in het Algemeen Dagblad.

Piet Vijverberg maar ook OK Plant uit 's-Gravenzande hebben de beelden online gezet in de hoop dat de dader snel gepakt wordt. "Als politie hebben wij onze eigen opsporingsprogramma's via WOS Alert en Team West. De beelden moeten wel de juiste route volgen. Als wij beelden binnenkrijgen, gaan we die onderzoeken", zegt de politiewoordvoerder in de krant.

Die aanpak heeft succes. "Zo hebben we ook vier verdachten van de mishandeling in Monster kunnen traceren. Die hebben we vrijdag aangehouden", laat de politiewoordvoerder weten. De politie begrijpt ondernemers die beelden online zetten. "Maar het is niet de juiste weg. Inbrekers kunnen op deze manier ook worden gewaarschuwd. Dus kom altijd met beelden naar ons, dat voorkomt ook eventuele schadeclaims vanwege smaad", adviseert de politiewoordvoerder.