Archief

Westlands-Haagse band F stopt ermee

De Westlands-Haagse band F stopt per 1 oktober. Belangrijkste aanleiding is het vertrek van zanger Nik van den Berg. De geboren en getogen 's-Gravenzander gaat voor onbepaalde tijd naar het Amerikaanse Los Angeles.

F werd in 2006 opgericht, toen de vier bandleden gemiddeld 17 jaar oud waren. Naast Van den Berg zijn dat rapper Damion Gray, gitarist Lars van Zanten en drummer Richie Bleijenberg.

In 2007 werd het eerste album ?Fantastiez? uitgebracht. Met het nummer 'Fever' kwamen ze bij het tv-programma De Wereld Draait Door in beeld. Begin 2013 verscheen het nummer 'Geen Fuck Om Jou?, drie maanden later gevolgd door ?Foto?s Van Jou En Mij (Flits)?.

In mei 2014 speelde de band zich opnieuw in de kijker met het WK-lied ?Oranje?, opgenomen met Frank Evenblij en Erik Dijkstra van Bureau Sport. Dat nummer staat op het alom geprezen album 'Drama Op De Dansvloer', met daarop nummers als 'Laat Het Langsje' en 'Wat Een Leventje'.

Nik van den Berg reist in de komende herfst naar de Verenigde Staten. F geeft op donderdag 1 oktober een afscheidsconcert in de Zwarte Ruiter op de Grote Markt in Den Haag.