Archief

'Vooraf gezegd dat flyboards niet mochten'

De politie had de organisatie van de Gondelvaart in De Lier vooraf laten weten, dat er tijdens het evenement geen flyboards mochten worden ingezet. Dat zegt politiewoordvoerder Cor Spruijt over de verontwaardiging die door tal van burgers op Facebook is geuit.

Hij maakt duidelijk, dat in deze zaak de politie en het Hoogheemraadschap van Delfland gezamenlijk zijn opgetrokken. "Voor het hoogheemraadschap gaat het om de schadelijke effecten voor de flora en fauna en voor ons gaat de veiligheid van het publiek boven alles", aldus Spruijt.

Hij verwijst in dit verband naar de extra eisen, die alom worden gesteld naar aanleiding van het drama met de monstertruck in Haaksbergen. "Als er wat misgaat met bijvoorbeeld de stroomvoorziening, kan zo'n flyboarder zomaar in het publiek terechtkomen."

Spruijt stelt dat het comité een professioneel bedrijf heeft ingezet. Dat had volgens hem moet weten, wat wel en niet mag. "Als er vooraf een aanvraag zou zijn ingediend, hadden ze een afwijzing gekregen."

De bekeuring is door politie en Delfland gezamenlijk uitgeschreven. Over de hoogte van de boete doen verschillende verhalen de ronde. "Het is uiteindelijk aan het Openbaar Ministerie hoe hoog dat bedrag zal zijn", aldus Spruijt.

Maandagmiddag twitterde het Lierse Oranjecomite, dat 'dankzij een spontane gift van een Leebewoner' de boete van de flyboards betaald kan worden.

Categorieen:
De LierAlgemeen