Archief

Werper Bronswijk naar puntenrecord bij WK in Lyon

De Westlandse atleet Marco Bronswijk kan met grote voldoening terugkijken op het wereldkampioenschap voor masters in het Franse Lyon. Op de werpvijfkamp voor 45-plussers eindigde de 48-jarige 's-Gravenzander als zesde in het eindklassement, met als persoonlijke 'trofee' een nieuw puntenrecord.

Na goede prestaties op de eerste drie onderdelen (kogelslingeren, kogelstoten en discuswerpen) zat de werptrainer van Olympus '70 dermate goed in zijn vel, dat hij op de resterende twee onderdelen nieuwe Westlandse records boekte. Bij het speerwerpen kwam Bronswijk tot 41.96 meter (zijn record was 41.29 meter) en bij het gewichtwerpen (een metalen bol van 15.88 kilo) rolde een nieuw record van 13.65 meter uit de bus, ruim een halve meter verder dan het oude record (13.12 meter).

Dit alles resulteerde in een puntentotaal van 3.459. Het Westlands record stond sinds 5 mei 2013 op 3.335 punten. Het nieuwe puntentotaal toont aan dat Bronswijk op het juiste moment heeft gepiekt. Eerder dit jaar werd hij - voor de vierde maal op rij - Nederlands kampioen op de werpvijfkamp bij de 45-plussers. Dat deed hij met een totaal van 3.194 punten.