Archief

WV wil af van betonblokken en fietspaaltjes

Politieke partij Westland Verstandig wil af van de onzichtbare betonblokken langs de weg en de paaltjes op de fietspaden. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partij aan het Westlandse college van burgemeester en wethouders heeft gesteld.

Volgens de fractie moeten de betonblokken of zichtbaarder worden gemaakt of weg worden gelaten. Nu zijn de blokken vooral slecht zichtbaar door het gras. Westland Verstandig wil dat de berm veiliger wordt ingericht. In 2014 en 2015 zijn er bij elkaar tenminste 8 ongelukken geweest waarbij de betonblokken een rol speelde.

De partij vraagt het college om eens te kijken naar een rapport met adviezen van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid). Daaruit blijkt vooral dat geadviseerd wordt om ribbelranden te gebruiken langs de berm.

Verder ergert de partij zich aan de paaltjes op de fietspaden die moeten voorkomen dat auto's het fietspad oprijden. De fractie denkt dat de paaltjes een risico zijn en zegt dat volgens SWOV 1 op de 7 enkelvoudige ongelukken met zo'n paaltje is. Wat WV betreft mogen de paaltje weg worden gehaald.

Categorieen:
WestlandAlgemeen