Archief

Onbegrip over boete voor flyboards bij Gondelvaart

Er heerst in De Lier veel onbegrip over een bekeuring die vrijdag bij de Gondelvaart is uitgeschreven voor de inzet van flyboards. Het kwam de bezitter van deze bemande 'waterraketten' te staan op een boete van 500 euro. De melding van die boete op de Facebookpagina van het Oranjecomité De Lier heeft vrijdagavond al tot tientallen afkeurende reacties geleid.

De watertoevoer naar een flyboard wordt 'verzorgd' door een jetski. Dit snelle vaartuig zou op zich op de Westlandse wateren niet zijn toegestaan, aldus voorzitter Piet Voskamp van het Oranjecomité, maar werd nu alleen ingezet ten bate van de voortstuwing van de flyboards.

Het comité had de bekeuring wel voor zijn rekening willen nemen, maar deze werd opgelegd aan de flyboarder. De vader van de wateracrobaat was het daar niet mee eens en ging daarover in discussie met de politie. Dat liep dusdanig op, dat hij werd aangehouden.

De politie meldde vrijdagavond op Twitter: "Aanhouding #delier n.a.v. belediging van ambtenaar in functie. De verdachte overnacht op bureau en zal morgen worden verhoord". Dit incident heeft nogal wat kwaad bloed gezet bij het Oranjecomité.

Het Westland maakte nadrukkelijk kennis met het fenomeen flyboarding tijdens de openingsceremonie van het Varend Corso in 2013.