Archief

Arthur van Dijk zevende op WK

Hardloper Arthur van Dijk (Olympus '70) is vrijdag in de finale van 1.500 meter op de wereldkampioenschappen voor masters 40+ als zevende gefinisht. De 44-jarige Monsternaar kijkt terug op een tumultueuze eindstrijd in het Franse Lyon.

"Het was een heftige strijd", begint Van Dijk. "De start was erg langzaam: veel duwen en trekken. Vlak voor mij werden een Pool en een Spanjaard door een Hongaar uit de baan geduwd. Ik moest nog over de Spanjaard springen die na 450 meter op de grond lag."

Hij vervolgt: "Na 800 meter liep ik in twaalfde positie en ben ik naar de kop gegaan. Meteen werd er keihard versneld en kwamen er weer een stuk of acht deelnemers mij voorbij. Het laatste rondje liep ik in 62 seconden. Ik vocht voor elke plek; het was echt een strijd waarin ik gevochten heb voor wat ik kon. Mijn longen doen nog pijn, maar wat was het gaaf", aldus Van Dijk een uur na de finale.

Woensdag had Van Dijk zich voor de finale geplaatst met de tijd van 4.06.33, een nieuw Westlands record bij de 40-plussers. In de finale liet hij 4.09.27 klokken.

Categorieen:
MonsterAlgemeen