Archief

Wateringer Asselman leidt in Eneco Tour

De Wateringse wielrenner Jesper Asselman heeft dinsdag voor een grote stunt gezorgd in de Eneco Tour. Door opnieuw aanvallend te rijden en onderweg bonusseconden te pakken, mocht hij zich aan het einde van de tweede etappe in de leiderstrui laten hullen. In het algemeen klassement heeft de 25-jarige Asselman nu vijf seconden voorsprong op ritwinnaar André Greipel.

Asselman, die uitkomt voor het team Roompot Oranje van Michael Boogerd, heeft slim gebruik gemaakt van een nieuw element in de editie 2015 van de Eneco Tour: de Gouden Kilometer. Kort samengevat: in iedere etappe zijn er negen seconden te verdienen, verdeeld over drie tussensprints over een afstand van een kilometer. De eerste krijgt telkens 3 bonificatieseconden, de tweede 2 seconden en de derde 1 seconde.

Behalve in het algemeen klassement gaat Asselman ook aan de leiding in het strijdlustklassement. Daarin heeft de Wateringer 44 punten. Op de tweede plaats staat zijn strijdmakker van dinsdag, de Belg Gijs van Hoecke (Topsport Vlaanderen) met 29 punten.

Categorieen:
WateringenAlgemeen