Archief

Van der Marel maakt 'Westlandse wielerdag' compleet

Jelle van der Marel heeft dinsdagavond de topdag in de Westlandse wielrennerij compleet gemaakt door de ronde van De Lier te winnen in de categorie elite/beloften/amateurs. De 23-jarige Lierenaar verkeert in topvorm: afgelopen zaterdag won hij de amateurkoers in Berkel en Rodenrijs.

De wedstrijd in De Lier kende een hoge gemiddelde snelheid van circa 44 kilometer per uur. "Mede daardoor kon geen enkel groepje echt afstand nemen", aldus Van der Marel, die zich bewust niet bezig hield met premiesprints om zijn krachten te sparen.

Op acht ronden voor het einde viel het zeer hoge tempo even een beetje stil. Samen met Jeroen Breewel (Wilnis) ging Jelle er vandoor. "Toen er nog vier ronden te rijden waren, gebeurde er iets raars. Jeroen werd door de jury gediskwalificeerd. Hij zou een keer een wiel hebben gewisseld, zonder dat vooraf aan te geven", was wat Jelle ervan had begrepen.

Dat betekende, dat hij ineens, met nog drie ronden te gaan, solo aan de leiding reed. Van der Marel was na afloop ook vol lof over de rol die zijn broer Pim aan de kop van het peleton speelde bij het beschermen van de vlucht. Mede dankzij het nodige afstopwerk kon Jelle uiteindelijk met een voorsprong van circa tien seconden winnen.

De sprint voor de tweede plaats werd gewonnen door David van Eerd uit Breda en het brons was voor Sven van Luijk uit Naaldwijk. Verder nog drie andere Westlanders in de top tien: Christiaan Meerbeek uit Naaldwijk werd zevende, Marvin van Spronsen uit Monster achtste en Naaldwijker Paul Helderman negende.