Archief

Jelle van der Marel wint in Berkel

In Nootdorp moest hij donderdagmiddag nog genoegen nemen met de tweede plaats, maar zaterdagochtend wachtte in Berkel en Rodenrijs een overwinning voor de Lierse wielrenner Jelle van der Marel.

De 23-jarige Jelle had tijdens de koers voor amateurs in Berkel lange tijd de kat uit de boom gekeken. "Ik had nog een beetje vermoeide benen van de wedstrijd in Nootdorp en daarom heb ik me in het begin afzijdig gehouden", verklaart hij. "Op acht ronden voor het einde was er een premiesprint en dan is het altijd een beetje chaotisch en toen ben ik weggereden", aldus Jelle.

Hij kon zijn voorsprong behouden en finishte met ruim tien seconden voorsprong op Hagenaar Erik de Niet. Het was overigens zijn tweede overwinning deze zomer, want op 8 juli won Van der Marel de Ronde van 's-Gravenzande.

Elite/beloften

De wedstrijd bij de elite/beloften in Berkel en Rodenrijs werd gewonnen door thuisrijder Tim Rodenburg. Hij had drie Westlanders achter zich aan. Tweede werd Naaldwijker Paul Helderman, derde Poeldijker Sem van de Bogaert en als vierde finishte Lierenaar Pim van der Marel, de broer van de winnaar bij de amateurs.