Archief

Maassluis: 'Geen windmolens op De Dijk'

De provincie Zuid-Holland kan zich de moeite besparen om te kijken of het mogelijk is om windmolens te plaatsen op bedrijventerrein De Dijk in Maassluis. De locatie is volgens het college van B en W namelijk ongeschikt. "Hier wordt een bedrijventerrein ontwikkeld. Bovendien is hier de nieuwe begraafplaats met aula gesitueerd waar je rust en ruimte wilt ervaren."

Zuid-Holland kondigde eerder deze week aan een aantal nieuwe locaties te onderzoeken om windmolens te plaatsen. Dit omdat het voor diverse gemeenten, waaronder Maassluis, onmogelijk blijkt om de voorgenomen turbines te plaatsen op de eerder voorgenomen locaties.

Volgens de gemeente zijn de berichten over het onderzoek geen goede weergave van eerder gemaakte afspraken. "De windturbines worden geplaatst conform het Convenant Realisatie Windenergie. Alternatieve locaties komen pas in beeld als de aangeboden plaatsen onvoldoende capaciteit opleveren. Bovendien is bepaald dat de mogelijke nieuwe locaties op bestuurlijk draagvlak moeten rekenen."

Het college heeft het provinciebestuur inmiddels een brief gestuurd, waarin het zijn misnoegen laat blijken.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen