Archief

'Wespenplaag op komst'

Als het weer zo blijft, dan kan Nederland zich opmaken voor een wespenplaag. Daarvoor waarschuwen verschillende ongediertebestrijders. Vorig jaar waren er minder wespennesten, omdat het af en toe flink stortregende. En daar houden wespen niet van. Ook Rob Verhagen van Ongediertebestrijding Westland ziet een toename in het aantal meldingen van wespennesten.

Woensdag was het raak Schipluiden. Daar hadden wespen een nest gebouwd in een verlaten muizenhol onder een tuinschuur. De wespenbestrijder schatte het aantal 'bewoners' 400. Met een insecticide poeder werden de beesten gedood.

Halverwege augustus worden wespen steeds aggressiever. In het begin van het jaar jagen ze vooral op insecten, maar rond deze tijd kun je ze steeds meer tegenkomen op het terras. Op internet wemelt het intussen van de tips om wespen op afstand te houden.

1. Kruidnagel. Daar houden wespen niet van. Plaats een schotel met koud water en kruidnagels op een tuintafel.

2. Wierook. Ook daar zijn ze geen fan van. Een paar stokjes wierook aansteken zou al helpen.

3. De tak van een tomaat. De geur die daar vanaf komt zou wespen op grote afstand houden. Dat geldt ook voor een takje munt.

4. Gemalen koffie. Schenk gemalen, ongebruikte koffie in een kopje dat bestand is tegen hitte. Steek vervolgens de koffie in brand. De geur die dan vrijkomt verjaagt wespen.

5. Felle kleuren. Die moet je dus vooral niet dragen. Een geel shirt associƫren wespen met een grote zonnebloem.

Categorieen:
WestlandAlgemeen