Archief

Meer jeugdleden voor bibliotheken in regio

De bibliotheken in Westland, Maassluis en Midden-Delfland hebben er de afgelopen jaren meer jeugdleden bijgekregen. Dat blijkt uit navraag van WOS Media. Het regionale beeld komt daarmee overeen met het landelijke.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek steeg het aantal bibliotheekleden jonger dan 18 tussen 2010 en 2013 met bijna 6 procent. Sinds het begin van deze eeuw is er zelfs een stijging van bijna 9 procent.

Ook Bibliotheek Westland mag tevreden zijn. Sinds 2010 steeg het aantal jeugdleden met 6,5 procent. Bibliotheek Maassluis/Midden-Delfland zegt dat er in de voorbije zes jaar niet zoveel jeugdleden waren als in 2015. In het afgelopen jaar was er een stijging van 6,7 procent van het aantal leden onder 16 jaar.

Directeur Wouter van Heiningen van Bibliotheek Maassluis/Midden-Delfland merkt wel op, dat de stijging vooral zit in leden jonger dan 16 jaar, omdat leden vanaf hun zestiende moeten betalen voor een lidmaatschap. Het aantal leden van 16 en 17 jaar schommelt dan ook jaarlijks.