Archief

Liora oefent voor drijvend concert op de Lee

Muziekvereniging Liora uit De Lier is er helemaal klaar voor. Zaterdag wordt het 100-jarig bestaan van de club gevierd met een concert op het water van de Lee. Afgelopen maandag vond de laatste generale repetitie plaats. Ook de Westlandse band D!K verleent haar medewerking aan het drijvende concert. Plaats van handeling is het water naast de Bleijenburgbrug.

De eerste ideeën voor het concert ontstonden in 2013, vertelt voorzitter Jaap Keijzer. "De Lee heette vroeger Liora en daar is de naam van onze muziekvereniging uit ontstaan. Het idee bestond bij mij al lang, als je echt iets wil dan moet je het op de Lee doen".

De bandleden van D!K waren maandagavond ook aanwezig bij de generale repetitie. Het was in het begin nog even aftasten voor frontman Rob Hofstede, die vorig jaar werd benaderd. "Het is heel erg wennen voor ons. In een band spelen is één ding, maar met een orkest is hele andere koek. We moeten luisteren naar de dirigent en dat zij we niet gewend". Het concert vindt zaterdag om 21.00 uur plaats, aan de vooravond van de Lierse feestweek BraDeLier.