Archief

Van den Hoogenband baalt van blessure Van Winden

Chef de mission Pieter van den Hoogenband van het Nederlands EYOF-team baalt van de blessure van judoka Coen van Winden. De Lierenaar kon daardoor de hoge verwachtingen op het European Youth Olympic Festival in de Georgische hoofdstad Tbilisi niet waarmaken.

Van Winden was donderdag in zijn klasse (tot 73 kg) in de eerste ronde vrijgeloot. In zijn eerste partij verloor hij op waza-ari van de Roemeen Razvan Ciolan. In de eerste herkansingsronde had hij een walk-over, omdat zijn tegenstander Aslan Puhm niet kwam opdagen. De tweede partij in de herkansing won de Westlander van judo-instituut Mahorokan nog op ippon van de Israëliër Dilan Rechister, maar daarna haakte hij geblesseerd af. Zo was ook zijn kans op een bronzen medaille verkeken. Van Winden eindigde als zevende.

De EYOF-ploeg, met daarin ook de Maassluise Margit de Voogd, kwam zondagmiddag weer aan op Schiphol met vijftien medailles op zak. Daarvan waren er vier goud. Van den Hoogenband: "Ik ben trots op de hele ploeg. We hebben ook tegenslagen gehad. Zoals de diskwalificatie van onze 4x100 meter estafetteploeg. Dat was zuur. Bij het judo was er een blessure van Coen van Winden, bij het turnen Sering Perdok die haar voet blesseerde. Ondanks die tegenslagen hebben we naar behoren gepresteerd en daar ben ik echt enorm trots op."