Archief

Poolreiziger uit Maassluis vermist in Canada

Maassluizer Marc Cornelissen is, samen met zijn Haagse expeditiegenoot Philip de Roo, vermist geraakt bij een poolexpeditie in het noorden van Canada. Het coördinatiecentrum van de expeditie in Nederland vreest dat het tweetal om het leven is gekomen, zo meldt de website Coldfacts.

De twee wetenschappers vertrokken op 6 april vanuit Canada naar de Noordpool voor onderzoek. De mannen zijn ook ambassadeurs van het Wereld Natuur Fonds. Die organisatie laat aan Omroep West weten erg bezorgd te zijn en mee te leven met de families van het duo.

Woensdagochtend om 8.55 uur ontving het basiskamp in Nederland een geautomatiseerd noodsignaal. Een helikopter is vanuit het Canadese Resolute, de dichtstbijzijnde basis, op onderzoek uit gegaan. Maar toen de piloot de laatst doorgegeven locatie bereikte, kon hij niet landen vanwege het instabiele ijs. Op het ijs in het zoekgebied zag de piloot wel de hond en een slee van de Nederlanders. "Het zoekteam heeft een uur rondgevlogen en is daarna een zoektocht begonnen in de omgeving", aldus Coldfacts.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon donderdag niet bevestigen dat Cornelissen en De Roo spoorloos zijn. Cornelissen is de oprichter van de organisatie Coldfacts. Dat is een organisatie die wetenschappelijk onderzoek in de poolgebieden mede mogelijk maakt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen