Archief

Onderzoek naar verplaatsen poller Hoogeland

Er komt een onderzoek naar de mogelijke verplaatsing van de poller in de Naaldwijkse Zuidweg. Een gevolg daarvan zou zijn, dat de bewoners van de wijk Hoogeland-Oost aan de westkant moeten omrijden om in andere delen van het dorp te komen.

Er zijn twee alternatieve locaties die bekeken worden. In beide gevallen wordt de poller iets meer naar het noorden verplaatst. In het eerste geval wordt gekeken naar de oorspronkelijke variant, waarin de wijk Hoogeland-Oost en de bedrijven aan de Zuidweg ontsloten worden via de Hoogwerf naar de rotonde Galgeweg. Voor deze locatie werd destijds bij de ontwikkeling uiteindelijk toch niet gekozen, omdat er bezwaren waren vanuit de omgeving.

In de andere variant wordt alleen Hoogeland-Oost ontsloten via de Hoogwerf naar de rotonde Galgeweg. De bewoners van en bedrijven aan de Zuidweg kunnen in dat geval de wijk uit via de rotonde Kruisbroekweg.

Momenteel wordt overigens gewerkt aan de nieuwe rotonde bij de Pijletuinenweg en Middel Broekweg. Die moet via de nieuwe Laan van de Glazen Stad dienst doen als nieuwe ontsluiting van de wijk Hoogeland-Oost.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen