Archief

Goed optreden Devona-turnsters halve finale NK

De turnsters van Devona uit Wateringen hebben dit weekend goed gepresteerd tijdens de laatste halve finaledag van het Nederlands Kampioenschap.

Noa Talboom, in de klasse pupillen 1 N2, ging naar de meerkampfinale. Dit was mede dankzij een ijzersterke sprong, waarop zij zich dan ook plaatste voor de toestelfinale. Anouk Annaars, ook pupil 1 N2, kwam op balk en vloer te kort, maar wist wel een brugfinale binnen te slepen.

Zondag turnden de pupillen 1 N3 zich richting de top. Carmen Nicolai werd beloond met zilver en toestelfinales op brug, sprong en balk. Camonier plaatste zich als vijfde voor de finale. Bij de pupillen 2, klasse N3, turnde Rebecca Strang zich met 1,5 punt verschil op de nummer 2 naar goud. Tevens plaatste zij zich voor de toestelfinales op brug en balk. Stefanie Kloosterman liet te veel kostbare punten liggen op balk, maar plaatste zich nog wel voor de toestelfinale sprong.

Bij de jeugdturnsters in de derde divisie bleek Iris van der Valk het meest stabiel. Zij werd beloond met zilver bij de toestelfinales brug en vloer. Naomi Weerdenburg plaatste zich als vijfde voor de finale van het NK. Bij de junioren derde divisie moest Ilse Hamel zich terugtrekken uit de wedstrijd, wegens een verkeerde landing met haar afsprong van brug. Lois van Adrichem turnde stabiel en overtuigend en plaatste zich ook als vijfde voor de meerkampfinale. Ilja van der Pas wist zich met een strakke brugoefening toch nog te plaatsen voor deze toestelfinale.

In totaal hebben 13 Wateringse turnsters zich voor de finale van het Nederlands Kampioenschap geplaatst.

Categorieen:
Wateringen Algemeen