Archief

Zaterdagvoetbal: spanning te snijden in diverse klassen

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande daalt na twee seizoenen hoofdklasse weer af naar de eerste klasse. Op wedstrijddag 24 viel het doek voor de hekkensluiter na de 3-2 nederlaag tegen Zwaluwen.

Eerste klasse B

HVC'10 moet in de laatste twee wedstrijden alle zeilen bijzetten om zich veilig te achten. In Voorschoten verloor de Hoekse ploeg met 2-0 van Voorschoten'97. HVC'10 heeft twee punten voorsprong op Valken'68 dat op de eerste p/d-plaats staat.

Tweede klasse C

De spanning is onderin te snijden voor Lyra, sportclub Monster, Westlandia en MVV'27. Deze ploegen moetensamen met Soccer Boys uitvechten wie p/d-wedstrijden gaan spelen. Twee van deze ploegen gaan nacompetitie spelen.

Lyra vergat zich veilig te spelen tegen streekgenoot sportclub Monster. Uiteindelijk moest de Lierse ploeg een nederlaag incasseren van 2-1 tegen de fusieclub. Westlandia vergat de kansen af te maken tegen SVC'08 en zag tot ongenoegen de bezoekers tweemaal tot scoren komen: 0-2. MVV'27 moest een 3-0 nederlaag incasseren tegen RCL.

Lyra heeft zes punten voorsprong op MVV'27, dat op de tweede p/d-plaats staat. Westlandia staat op de eerste p/d-plaats en heeft vijf punten achterstand op Lyra. Sportclub Monster en Soccer Boys hebben beiden drie punten achterstand op de Lierse ploeg.

VDL zal het kampioenschap aan zich voorbij moeten laten gaan. De winnaar van de eerste periode speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen koploper BVCB. Door deze puntendeling nam Vitesse Delft de leiding over in deze klasse. VDL heeft vier punten achterstand op de koploper.

Derde klasse B

Honselersdijk, Quintus, Naaldwijk en DSVP gaan in de resterende twee wedstrijden uitmaken welke ploeg de nacompetitie in gaat om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Honselersdijk verloor op sportpark De Strijphorst met 2-1 van Berkel, dat zich door deze overwinning veilig speelde. Naaldwijk dolf het onderspit tegen Houtwijk. In Den Haag werd uiteindelijk met 4-2 verloren nadat Naaldwijk met 2-1 voor had gestaan. Quintus kwam met één punt terug na de wedstrijd tegen TAC'90.

Honselersdijk staat op een p/d-plaats en heeft twee punten achterstand op Quintus. DSVP heeft vier punten meer dan de Honselse ploeg. Naaldwijk staat vijf punten voor op de streekgenoot. Volgende week kan de beslissing vallen in het nadeel van Honselersdijk. De Honselse ploeg ontvangt concurrent DSVP. Quintus gaat op bezoek bij Berkel. Naaldwijk speelt uit bij Semper Altius.

KMD won voor de negentiende keer dit seizoen. De Wateringse ploeg versloeg DSVP met 4-0.

Vierde klasse B

Verburch is nog één punt verwijderd van het kampioenschap na de 2-0 overwinning op PGS/Vogel. Volgende week in de thuiswedstrijd kan de kampioensvlag uit bij een goed resultaat tegen HDV. De Poeldijkse ploeg promoveert in het eerste jaar na de terugkeer in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal naar de derde klasse.

Maasdijk is twee wedstrijden voor het einde al zeker van nacompetitie. De Maasdijkse ploeg won met 6-1 van RAS. MSV'71 is kansloos voor een plaats in de nacompetitie. Op eigen veld speelde MSV'71 gelijk tegen HPSV.