Archief

Veldkorfbal: Valto in vrije val, winst Maassluis

Eerste klasse E

Valto is nog steeds op zoek naar de eerste overwinning na de hervatting van de veldcompetitie. Wederom moest de Lierse ploeg de opponent de overwinning toestaan. In Moordrecht bleek IJsselvogels met 20-15 te sterk. De achterstand op koploper Vriendenschaar bedraagt drie punten. Volgende week kan Valto de strijd om het kampioenschap weer spannend maken door te stunten bij Vriendenschaar. Bij winst is Valto veilig.

Tweede klasse G

CKC Maassluis is twee punten uitgelopen op runner-up en voormalig koploper ONDO. CKC Maassluis won zelf vrij eenvoudig van Animo. Op het Wipperspark werden de bezoekers met 21-7 verslagen. ONDO incasseerde de tweede nederlaag op rij. Laagvlieger Vriendenschaar verraste de 's-Gravenzandse ploeg en won met 13-10.

De voorsprong van CKC Maassluis op ONDO en Viking bedraagt vier punten. Over twee weken staat de topper tussen Viking en CKC Maassluis op het programma. ONDO gaat dan op bezoek bij de nummer voorlaatst Vlaardingen.

Tweede klasse H

Degradatie of handhaving, het wordt bij Dijkvogels één van de twee. Vooralsnog is Dijkvogels na elf speelronden hekkensluiter, maar drie overwinningen op rij, waaronder tegen twee naaste concurrenten, kan handhaving betekenen. Op speeldag elf kon de Maasdijkse ploeg niet stunten tegen nummer twee ONDO. In Middelburg verloor Dijkvogels met 14-10.

Tweede klasse I

ODO heeft de achtste overwinning van het veldseizoen behaald. In een spannende wedstrijd tegen degradatiekandidaat BMC werd een magere 13-12 overwinning behaald. ODO zal in de resterende drie wedstrijden proberen om de tweede plaats in handen te houden.