Archief

Oosterleese brug in gebruik genomen

Op de Oostbuurtseweg in De Lier is vrijdagmiddag de nieuwe Oosterleese brug in gebruik genomen. Hiermee is een groot knelpunt in het vaarroutenetwerk van Westland opgelost en wordt het toerisme en de (vaar)recreatie in de regio bevorderd.

De brug is verhoogd van 1.30 meter naar 1.80 meter en heeft een doorvaartbreedte van 4.50 meter. Door vervanging van de brug ontstaat er ten zuiden van het Rijn-Schiekanaal één groot recreatief vaargebied dat zich uitstrekt van Den Haag tot Rotterdam.

Al jaren bestaat er behoefte aan verbetering van de vaarroute tussen het Westland en Midden-Delfland. De Oosterleese brug werd als grootste knelpunt in het vaarroutenetwerk van Westland beschouwd, omdat alleen kano's, roeiboten en andere lage bootjes eronderdoor konden varen.

Door samen te werken met Provincie Zuid-Holland, Recreatieschap Midden-Delfland en het (voormalig) Stadsgewest Haaglanden is de financiering rondgekomen.

De doorvaart is op dit moment nog wel gestremd doordat de Zijdekadebrug in de N223 (Burgemeester Van der Goeslaan) nog niet klaar is. Doorvaart bij de Zijdekadebrug is weer mogelijk vanaf 30 juli.