Archief

Zes onderscheidingen in Midden-Delfland

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag zes inwoners van Midden-Delfland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In het kader van de jaarlijkse lintjesregen spelde burgemeester Rodenburg de versierselen op tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis in Schipluiden. De onderscheiden personen zijn:

Gerda van der Windt uit Den Hoorn is vanaf 1994 secretaris van de bridgeclub voor senioren in Den Hoorn. Ook de bibliotheek in Den Hoorn heeft 10 jaar van haar diensten gebruik mogen maken. Vanaf eind jaren negentig heeft zij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage geleverd aan de Zonnebloem. Ook is ze sinds 2002 vrijwilliger bij Stichting Postacademisch Onderwijs en sinds 2004 secretaris bij de Stichting Midden-Delfland.

Dick van der Windt uit Den Hoorn verricht sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw vrijwilligerswerk, onder meer bij de Protestantse Gemeente 't Woudt. Van 2003 tot 2013 heeft hij zich ingezet voor de Protestants Christelijke Ouderenbond. Ook is hij sinds 2003 in Den Hoorn adviseur van ouderen, die hij bijstaat bij de administratie, de belastingaangifte en het afwikkelen van financiële zaken.

Annet Vermeer uit Maasland is al vele jaren vrijwilligster bij De Zonnebloem. Daarnaast is zij sinds de jaren negentig betrokken bij de Protestantse Gemeente Maasland en is ze betrokken geweest bij de Vereniging Christelijk Onderwijs. Vanaf 2003 is zij vrijwilliger bij de Wereldwinkel Maasland en vanaf 2006 vervoert ze geregeld mensen met een verstandelijke beperking naar kerkdiensten.

Krijn Kooy uit Den Hoorn is ruim 30 jaar actief binnen de Protestantse Gemeente 't Woudt/Den Hoorn. Hij heeft jarenlang diverse functies binnen het kerkbestuur uitgeoefend en levert nu een belangrijke bijdrage aan de restauratie en het onderhoud van de Woudtse kerk. Van 2006 tot 2009 was hij vrijwilliger bij het Programma Uitzending Managers (PUM) van waaruit hij vier projecten heeft uitgevoerd: in India, Georgië, Indonesië en Rusland.

Ton Heine uit Maasland is sinds 1972 wedstrijdsecretaris bij de tafeltennisvereniging NTO en sinds 1986 bestuurslid van de tafeltennisvereniging 'Smashing Maasland'. Ook heeft hij de jeugdafdeling opgericht. Vanaf 1984 is hij bestuurslid van de Christelijke Oratoriumvereniging Hosanna. Daarnaast is hij mantelzorger.

Kees Ammerlaan uit Den Hoorn is bijna 20 jaar actief binnen de R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Sion te Den Hoorn als lector in het lectorenoverleg, waarvan 14 jaar als voorzitter. Vanaf 1999 organiseert hij klaverjasavonden voor de voetbalvereniging in Den Hoorn en ook is hij actief voor de bridgeclub Kras. Ruim tien jaar heeft hij vanuit de Stichting Welzijn Midden-Delfland warme maaltijden bezorgd bij de oudere inwoners van Den Hoorn.