Archief

Westland voorop met MVO-plan

Banen voor mensen met een arbeidsbeperking, leerwerkplekken en meer bewustwording over onder meer werknemers die tevens mantelzorger zijn. Hierover heeft de gemeente Westland afspraken gemaakt met een groot aantal partijen, in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Het MVO Westlands Actieplan 2020 is donderdagmiddag ondertekend door LTO Noord Glaskracht Westland, MKB Westland, VNO NCW Westland Delfland, MVO Westland/Patijnenburg en de gemeente Westland. Ook de NBBU (een landelijke koepel in de uitzendbranche) verbond zich aan het actieplan. Westland is, naar eigen zeggen, de eerste gemeente die het landelijke sociaal akkoord vertaalt naar lokale acties.

Wethouder sociale zaken Mohamed el Mokaddem: "Dit is de start van een Westlands werkoffensief. Het rijk kan het bieden van werk aan mensen met een beperking afdwingen, maar wij zien liever dat werkgevers vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid meedoen. Ik ben trots dat er een gezamenlijke aanpak ligt van ondernemers en koepelverenigingen."



Betrokken partijen willen dat iedereen naar vermogen kan werken. Daarbij willen zij niet stoppen op het minimale niveau van de banenafspraak, maar is het streven om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te helpen.

Categorieen:
Westland Algemeen