Archief

MB verbaasd: Bouwplan Noorddijk-Geerkade nauwelijks gewijzigd

De fractie van Maassluis Belang (MB) is verbaasd over de gesprekken die vorige week woensdag gevoerd zijn tussen aan de ene kant de gemeente en projectontwikkelaar Leyten en aan de andere kant de bewoners van de Noorddijk en Geerkade.

Zo hebben de lokalen vernomen dat er bij de bijeenkomst een plan is gepresenteerd dat nauwelijks afwijkt van de oude tekeningen. En dat terwijl de bewoners een zaak bij Raad van State hebben gewonnen. Ook zouden ze worden betrokken bij de plannen.

De partij heeft dan ook vragen gesteld aan het college over de gang van zaken. Gevraagd wordt of het college het ermee eens is dat het voorleggen van een dergelijk bouwplan, indruist tegen eerdere toezeggingen. Daarnaast vraagt de partij zich af hoe het vertrouwen van de bewoners nog kan worden teruggewonnen door gemeente en Leyten.

Projectontwikkelaar Leyten zegde desgevraagd tegenover WOS Media niet te kunnen voldoen aan de vraag om inzage in de nieuwe plannen omdat ze een afspraak daarover hebben met de gemeente Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen