Archief

'Kan die tent niet een keer weg?!'

Winkeliers in Naaldwijk beginnen zich te ergeren aan de pagodetent die op de Stokdijkkade voor het gemeentehuis staat. Dat stelt de fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) in schriftelijke vragen aan het college van B en W. De tent, waarmee Westland Verstandig protesteert tegen de komst van een nieuw gemeentehuis, staat er al bijna zeven weken.

De winkeliers die GBW hebben benaderd, gingen er volgens de fractie vanuit dat de tent zou blijven staan, totdat de gemeenteraad een besluit zou hebben genomen over een krediet van 20,7 miljoen euro voor dat nieuwe gemeentehuis.

Nu de gemeenteraad dat besluit heeft genomen, vragen de winkeliers zich af tot wanneer deze tent nog blijft staan. GBW zegt de mening van de winkeliers te delen dat de bewuste tent niet bijdraagt aan een mooi straatbeeld.



De fractie vraagt of het klopt, dat er een permanente demonstratievergunning is afgegeven, en of zoiets gebruikelijk is. "Wanneer een permanente demonstratievergunning afgegeven is, betekent dat dan dat de tent ook permanent kan blijven staan?", wil GBW tot slot nog weten.