Archief

Wethouder voelt wel voor aanpassing voorrang bij Het Tolland

Wethouder Meijer van de gemeente Westland voelt er wel voor om de voorrangsregeling op de T-splitsing van Het Tolland met de Herenstraat in Wateringen te wijzigen. Daar wordt echter door verkeerskundigen verschillend over gedacht. Dat zei Meijer dinsdagavond in antwoord op vragen van raadslid Leon Bogaard van Westland Verstandig.

In de praktijk blijkt telkens dat fietsers die over de Herenstraat in de richting van Rijswijk rijden, bij de T-splitsing met Het Tolland voorrang nemen, terwijl zij er geen recht op hebben. Dat gedrag wordt voor een groot deel in de hand gewerkt doordat het lijkt dat de fietser op een doorgetrokken strook rijdt. Meijer kondigde aan, dat hij opnieuw in de slag gaat met de verkeerskundigen van de gemeente.

D66-raadslid Van Ooijen vroeg in dit verband aandacht voor de belangen van de buspassagiers. De bus van Naaldwijk naar Rijswijk rijdt over Het Tolland en loopt in de spits al vaak vertraging van een aantal minuten op. Als dat straks nog verder wordt vertraagd doordat voorrang gegeven moet worden bij de Herenstraat, lopen veel studenten volgens hem het gevaar de aansluiting met hun trein in Rijswijk mis te lopen.