Archief

Geen wachtlijst meer, maar zorgen blijven bij Voedselbank

Er is geen wachtlijst meer bij de Voedselbank Maassluis. Dat heeft wethouder Van der Houwen gezegd tijdens de raadscommissie dinsdagavond. Reden daarvoor is dat het klantenbestand is verkleind "door omstandigheden als terugkeer naar land van herkomst".



Er is wel zorg over de aanvoer van levensmiddelen. Zo komt er nog steeds weinig vanuit het centrale verdeelpunt in Rotterdam. Bedrijven van ver, bijvoorbeeld Middelharnis, hebben via de media begrepen dat er wat nodig was en hebben zich extra ingezet voor de Maassluise Voedselbank. Toch biedt ook de extra hulp geen soelaas, want er is een meer structurele stroom van voedsel nodig om iedereen van genoeg eten en drinken te kunnen voorzien.

De Voedselbank maakt kans op een landelijke subsidie van ten minste 150.000 euro (en maximaal 200.000) als er co-financiering en een locatie vrijkomt. Fonds Schiedam Vlaardingen heeft daarvoor 23.000 euro toegezegd. Het enige probleem is dan het betalen van de huur van die nieuwe locatie.



D66-steunraadslid Bert de Reuver stelde een verzamelgebouw voor, met daarin de Voedselbank en bijvoorbeeld de kringloopwinkel. De wethouder ziet het als een optie die onderzocht kan worden, maar echt enthousiast was hij niet. "Het zijn toch weer twee net verschillende zaken. Ik wil de Voedselbank niet dwingen om met bepaalde organisaties in één gebouw te gaan", zei Van der Houwen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen